Riblappen met stamppotje van raapstelen, jus van dragon en sjalotjes

4
> 60 minuten
kalfsriblap
*
stoven

Bereidingswijze

Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Bak de riblappen om en om bruin in matig hete olijfolie. Voeg de sjalotjes toe en fruit het licht aan, tomatenpuree toevoegen en afblussen met witte wijn en kalfsfond. Voeg laurier en tijm toe. Gaar op laag vuur in circa 70 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Voor het raapstelenstampje: Schil de Aardappels, was en kook gaar in water met zout. Giet het daarna af en stoom het droog. Stamp het geheel met een pureestamper. Pluk en was de raapstelen en roer het door de warme aardappels met zachte boter en crème fraîche. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Schep de puree op het midden van de warme borden en leg hierop het vlees. Meng de verse dragon op het laatst door de vleesjus en lepel over het vlees.

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsriblap
  • 2 eetl olijfolie
  • 4 sjalotjes (in de lengte gesneden)
  • Blaadje laurier Takje tijm
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl kalfsfond
  • 2 eetl. gehakte dragon
  • zout en peper
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 3 bosjes raapstelen
  • 50 gram boter
  • 2 eetl crème fraîche

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.