Riblappen met gesmoorde prei en bospeentjes

4
> 60 minuten
kalfsriblap
*
smoren

Bereidingswijze

Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Riblappen om en om bruin bakken in matig hete olijfolie. Ui toevoegen en licht fruiten, tomatenpuree toevoegen en afblussen met witte wijn en kalfsfond. Laurier en tijm toevoegen. Op laag vuur garen, circa 70 minuten. Op smaak brengen met zout en peper. Het groene deel van de prei afsnijden. De rest van de prei in ringen snijden van ca 2 cm. Wassen in koud water. Blancheren in kokend water met zout, ca 2 minuten en koud spoelen en uit laten lekken.

Worteltjes schillen en in schuine stukjes snijden van circa 1 centimeter Wassen en blancheren in kokend water met zout in circa 4 minuten Boter smelten en groenten zachtjes verwarmen. De gestoofde groenten verdelen over 4 warme borden. Het vlees op de groenten leggen. Lepel wat van de vleesjus om het vlees.

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsriblap
  • 2 eetl olijfolie
  • ½ ui gesnipperd
  • Blaadje laurier
  • Takje tijm
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl kalfsfond
  • Zout, peper
  • 2 kleine preien
  • 1 bos worteltjes
  • 50 gram boter

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.