Ossobuco uit de oven met zoute kappertjes, en risotto met olijven tapenade

4
> 60 minuten
kalfsschenkel
*
ovengebraad

Bereidingswijze

De schenkels rondom bruin bakken in matig hete pan met olijfolie, sjalotjes toevoegen en fruiten. Tomatenpuree en tomaatjes toevoegen. Afblussen met witte wijn kalfsfond en water. Zout en peper en grof gesneden verse italiaanse kruiden toevoegen. Op laag vuur garen, ca 90 min. Op het bord de schenkels bestrooien met een paar zoute kappertjes.

Voor de risotto: Knoflook en ui in olijfolie licht fruiten. Risotto rijst toevoegen en even doorroeren. Kippenbouillon en zout toevoegen. Ca 15 min. koken op laag vuur, af en toe doorroeren. Als de rijst gaar is de tapenade en peterselie door de rijst roeren.

Op het bord garneren met de zwarte olijven. Schep de schenkels op 4 warme borden. Lepel er iets van de saus en garnituur overheen.

Serveer de risotto erbij op het bord.

Ingrediënten

  • 4 stuks plakken kalfsschenkel
  • 2 eetl. olijfolie
  • 250 gr sjalotjes (halve ringen)
  • 15 gr Italiaanse kruiden
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 200 gr milanino tomaatjes (mini pomodori)
  • 1 dl kalfsfond
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl water
  • Zout peper
  • 2 eetl. zoute kappertjes

Voor de risotto:

  • 200 gr risotto rijst
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl gesnipperde ui
  • Ca 6 dl kippenbouillon
  • 3 eetlepels tapenade
  • 3 eetlepels vers gehakte peterselie
  • 4 eetlepels zwarte olijven

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.