Spaanse stoofschotel met gedroogde paddestoelen en salade van groene boontjes

4
> 60 minuten
kalfspoulet
*
stoven

Bereidingswijze

De poulet een half uur voor bereiding uit de koelkast halen. De poulet licht bruin bakken in de olijfolie, ui en knoflook toevoegen. Even fruiten. Afblussen met witte wijn. Kalfsfond toevoegen. Het geheel ca 90 min stoven op laag vuur.

In de laatste 15 min van het stoven de paddestoelen uitknijpen en grof snijden. Aan stoofschotel toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Boontjes in kokend water beetgaar koken. Afgieten en rest ingrediënten toevoegen. Omschudden en in bakjes serveren.

Het vlees verdelen over 4 warme borden. De zure room mengen met de grof gesneden peterselie en een lepel op het midden van het vlees scheppen.

Ingrediënten

  • 500 gram kalfspoulet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 dl kalfsfond
  • 1 dl witte wijn
  • 40 gram gedroogde paddestoelen (weken in kokend water)
  • 30 gram verse peterselie grof gesneden
  • 100 gram zure room

Voor de groene boontjes:

  • 3 pakjes haricots verts
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Schil van 1 citroen
  • Sap ½ citroen
  • 45 gram amandelschaafsel
  • Zout peper

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.