Poulet een half uur voor bereiding uit de koelkast halen. De poulet in olijfolie licht bruin aanbakken, ui toevoegen en knoflook, licht fruiten karwij zaad en korianderkorrels erbij. Tomaten puree toevoegen, afblussen met kalfsfond, tomaten en kikkererwten toevoegen, zachtjes aan de kook brengen. Pruimen toevoegen. Het geheel ca. 90 min laten stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Garneren met de sinaasappel schilletjes.
Kippenbouillon koken. Toevoegen aan couscous en laten wellen. Mengen met de koriander, zout, peper en limoen. Je kan dit stoof gerecht uiteraard in een authentieke tajine bereiden en het uit de tagine serveren met de couscous, warm brood en een frisse salade van tomaat, sinaasappel en mint.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Betere Boer Rob Foks is er trots op dat hij onder het Beter Leven keurmerk zijn kalveren mag verzorgen. Daarnaast probeert hij zijn bedrijf ook steeds duurzamer te maken.
Bekijk hierboven onze film
Bekijk het Beter Leven filmpje hierboven