Mediterraanse tajine met kikkererwten, pruimen en couscous met verse koriander

4
> 60 minuten
kalfspoulet
*
stoven

Bereidingswijze

Poulet een half uur voor bereiding uit de koelkast halen. De poulet in olijfolie licht bruin aanbakken, ui toevoegen en knoflook, licht fruiten karwij zaad en korianderkorrels erbij. Tomaten puree toevoegen, afblussen met kalfsfond, tomaten en kikkererwten toevoegen, zachtjes aan de kook brengen. Pruimen toevoegen. Het geheel ca. 90 min laten stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Garneren met de sinaasappel schilletjes.

Kippenbouillon koken. Toevoegen aan couscous en laten wellen. Mengen met de koriander, zout, peper en limoen. Je kan dit stoof gerecht uiteraard in een authentieke tajine bereiden en het uit de tagine serveren met de couscous, warm brood en een frisse salade van tomaat, sinaasappel en mint.

Ingrediënten

  • 500 gram kalfspoulet
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel karwijzaad
  • 1 eetlepel korianderkorrels
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 gram trostomaten
  • 5 dl kalfsfond
  • 400 gram kikkererwten gekookt
  • 175 gram pruimen zonder pit
  • Schil van 1 sinaasappel
  • 300 gram couscous
  • 6 dl kippenbouillon
  • 30 gram verse koriander, grof gesneden
  • Zout, peper
  • Sap ½ limoen

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.