Entrecote met auberginekaviaar en bulgur met mint, feta en rode pepertjes

4
> 60 minuten
kalfsentrecote
*
grillen

Bereidingswijze

De entrecotes insmeren met olijfolie. Op temperatuur laten komen buiten de koeling ca. 20 min. Aubergines in de lengte halveren, bestrooien met zout en insmeren met de olijfolie. In de oven garen ca 40 min 175°C. 2 halve aubergines uitlepelen.

Teentje knoflook fruiten en mixen met het vruchtvlees van de aubergines, warm houden. Gesnipperde ui fruiten in olijfolie, voeg gehakte chili peper toe. Bulghur toevoegen en op laag vuur roeren. Warme kippenbouillon toevoegen en aan de kook brengen, ca 15 min koken op laag vuur. Op smaak brengen met zout, limoensap en grof gesneden munt. De entrecotes om en om in grillpan op matig vuur bakken ca 3 min iedere zijde. Op warm bord laten rusten. Afdekken met plasticfolie.

Na het rusten vlees bestrooien met zout en peper. Koriander zaad in een droge pan licht roosteren en over de entrecotes strooien. Rondje auberginekaviaar op bord hierop de entrecote in 3-en gesneden. Maak een torentje van de bulghur naast het vlees. Snij de overige aubergines in stukken. Bestrooien met gehakte rode paprika.

Ingrediënten

  • 4 stuks, gesneden van de dunne lende kalfsentrecote
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 eetl gestampt korianderzaad
  • 2 aubergines
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 150 gram bulgur
  • ½ ui (gesnipperd)
  • 1 eetl olijfolie
  • 4,5 dl kippenbouillon
  • 15 gram munt (grof gesneden)
  • 1 rode chilipeper (gehakt, zonder pitjes)
  • Sap ½ limoen
  • Zout, peper
  • ¼ paprika heel fijn gehakt

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.