Ribeye met ratatouille van geroosterde drie kleuren paprika’s

4
30 - 60 minuten
kalfsribeye
*
grillen

Bereidingswijze

De ribeye's insmeren met olijfolie. Op temperatuur laten komen buiten de koeling circa 20 minuten. Oven voorverwarmen op 175°C.  De knoflook pitjes in de schil mengen met olijfolie en zeezout. Uitspreiden op een bakplaat en in ca 30 min garen op 175°C. De paprika’s op een bakplaat plaatsen dan in oven garen tot de schil donker wordt (circa 40 min). Uit oven halen, in een schaal leggen en afdekken met plastic.

De paprika’s ontvellen en zaadpitjes verwijderen. Paprika in stukjes snijden, mengen met de olie. Gehakte kruiden en gepofte knoflookpitjes toevoegen. Op smaak brengen met zout, peper. Grill pan voorverwarmen, matig heet De ribeye’s aan iedere kant ca 3 min grillen. Laten rusten op een warm bord. Voor het snijden bestrooien met zout en peper.

De ratatouille in een pannetje snel verwarmen. Grove ratatouille op vier warme bord rangschikken. Gegrilde ribeye's in drie mooie stukken snijden. En naast de ratatouille leggen.

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsribeye
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 12 knoflook pitten
  • 1 eetl olijfolie
  • Snufje zeezout
  • 3 paprika's (rood,groen,geel)
  • 1 eetl olijfolie
  • 15 gr italiaanse kruiden vers
  • Zout, peper

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.