Ribeye met puree van boternoot pompoen, knolselderijblokjes en limoenricotta

4
30 - 60 minuten
kalfsribeye
*
grillen

Bereidingswijze

De ribeye's insmeren met olijfolie en op temperatuur laten komen buiten de koeling circa 20 minuten. Boternoot pompoen stoven in een pan met een klontje boter, zout peper. Kalfsbouillon toevoegen en gaar stoven in circa 20 minuten. In keukenmachine pureren. Verwarm een koekenpan met olijfolie. De knolselderijblokjes rondom mooi bruin bakken op matig vuur, bestrooien met zout en peper. De ricotta mengen met het sap en de schilletjes van de limoen en sinaasappel.

Grillpan voorverwarmen, matig heet. De ribeye's aan iedere kant ca 3 min grillen. Laten rusten op een warm bord. Daarna bestrooien met zout, peper.

Maak strepen ricotta en pompoenpuree op 4 warme borden. Snij de ribeye’s en leg op de puree, garneer met de knolselderijblokjes en rasp wat van de sinaasappel en limoen over het vlees.

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsribeye
  • 2 eetl olijfolie
  • 400 gram boternoot pompoen schoon in blokjes
  • Klontje boter
  • 3 dl kippenbouillon
  • 200 gram knolselderijblokjes 1 cm
  • 4 eetl. olijfolie
  • Zout peper
  • 150 gram ricotta
  • 1 stuks sinaasappel
  • 1 stuks limoen

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.