Kalfstong met tapioca en chips van brood en balsamico

4
0 - 30 minuten
kalfstong
***
koken
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Kook de gespoelde kalfstongen in gezouten water tot ze volledig gaar zijn. Laat afkoelen in het vocht, snijd in blokjes en glaceer net voor het doorgeven in wat kalfsjus. Mix de ingrediënten voor de chips tot een homogene massa, strijk dun uit op een siliconen matje en laat volledig drogen in de oven van 120ºC. Laat afkoelen en breek in stukjes.

Kook de tapioca gaar in de gekruide kalfsfond, voeg de mascarpone en de room toe en breng eventueel op smaak. Dresseer met de kalfstong op het bord en nappeer met kalfsjus. Leg er overal stukjes chips tussen en werk af met de bloemen en de scheutjes.

Ingrediënten

  • 2 stuks kalfstong
  • kalfsjus
  • eetbare bloemen

Voor de chips:

  • 200 g witbrood
  • 200 g water
  • 200 g balsamico azijn
  • 1/2 tl citroenzuur

Voor de tapioca:

  • 200 g fijne tapioca
  • 1 l kalfsfond
  • 1 el mascarpone
  • 100 g room

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.