Koteletten met roergebakken spruitjes

4
30 - 60 minuten
kalfskotelet
*
bakken

Bereidingswijze

Leg de koteletten naast elkaar in een ondiepe schaal. Maak een marinade van de ingrediënten en schenk deze over de koteletten. Laat het vlees, afgedekt, ±2 uur marineren in de koelkast. Schep tussentijds tweemaal om.

Verwarm de (oven)grill of grillpan voor. Grill de koteletten op het rooster ±10 tot 15 minuten, keer de koteletten halverwege. Bestrijk ze tussentijds met de marinade. Maak de spruitjes schoon en blancheer deze in kokend water in ±8-10 minuten bijtgaar. Laat ze uitlekken. Verhit de overgebleven marinade in een wok of wijde hapjespan en roerbak hierin de spruitjes tot ze weer goed warm zijn.

Serveer de koteletten met de roergebakken spruitjes en bijvoorbeeld aardappelrösti of een gepofte aardappel. Bereiden ±30 min.

Ingrediënten

  • 4 stuks à 175-200 g kalfskotelet
  • 750 g spruiten
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 2 eetl. kappertjes, fijngehakt
  • 2 eetl. citroenrasp
  • 3 theel. fijne franse mosterd
  • 3 takjes dragon, fijngesnipperd
  • zout en peper

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.