Schnitzelreepjes met gekneusde peperkorrels en taugé

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzel
*
roerbakken

Bereidingswijze

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Dep het vlees droog en snij in dunne reepjes. Doe de peperkorrels in een plastic zakje en kneus ze door er met een deegroller of fles overheen te rollen. Hak de gemberbolletjes in stukjes. Snijd de kool in reepjes van 1½ cm breedte. Snijd de paprika in reepjes. Was de taugé.

Verhit de olie in een wok of diepe braadpan en roerbak hierin, als de olie goed heet is, de reepjes vlees met de gekneusde peperkorrels 3 minuten op hoog vuur. Voeg de paprika en kool toe en roerbak deze 3 minuten eveneens op hoog vuur. Schep de gember, taugé en maïskolfjes erdoor. Roer van het aardappelzetmeel, de sojasaus en gembersiroop snel een glad papje en roer dit door het gerecht. Laat het gerecht nog 2 minuten zachtjes pruttelen. Lekker met gekookte witte rijst.

Ingrediënten

  • 500 g kalfsschnitzel
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels peperkorrels (zwarte)
  • 2 eetlepels aardappelmeel
  • 800 g chinese kool
  • 100 g taugé
  • 8 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 4 bolletjes gember
  • 20 baby-maïskolfjes (blik)
  • 6 eetlepels sojasaus

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.