Brand of the VanDrie Group
Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Pel en snijd de uien in partjes. Pel de knoflook en snipper deze fijn. Wel de saffraan in 2 eetlepels heet water. Dep het vlees droog bestrooi met de gemberpoeder, gemalen koriander, kaneelpoeder, zout en peper naar smaak.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin. Voeg de uien toe en bak ze op een halfhoog vuur 5 minuten mee. Voeg de saffraan met het weekvocht, de bouillon, de pruimen en peper naar smaak toe en breng alles aan de kook. Stoof het vlees met het deksel op de pan in ± 90 minuten gaar. Voeg vlak voor het serveren het verse korianderblad toe. Lekker met rijst of couscous en gebakken pompoen.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film