Brand of the VanDrie Group
Schil de gember en rasp het fijn. Pel en snipper de knoflook en de ui. Verhit de olie in een braadpan, zet het vuur laag en bak de sukade lapjes aan beide kanten zachtjes bruin. Haal het vlees uit de pan.
Bak de ui in de olie zachtjes glazig, maar niet bruin (ongeveer 3 minuten). Roer de tomatenpuree, de gember, de knoflook en de ketjap erdoor en bak het geheel nog 1 minuut. Leg het vlees terug in de pan. Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat en breng het vocht tegen de kook aan.
Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) langzaam gaar (ongeveer 1½ uur). Voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrooi het stoofvlees tenslotte met de fijngehakte peterselie.
Lekker met Basmati rijst en gekookte sperziebonen.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film