Op de BBQ: Kalfshaas met speculaas

2
0 - 30 minuten
kalfshaas, kalfsfond
*
BBQ-en
BBQ tapas

Bereidingswijze

Maak een flinke inkeping in het midden van de haas en vul die met speculaaspasta. Wrijf het vlees in met wat olie, kruid met peper en zout en gril op een matig vuur. Het vlees mag nog rosé zijn.

Kook de kalfsfond en de witte wijn in met de salieblaadjes tot 2/3 van het oorspronkelijke volume. Dik op met een klontje koude boter. Snijd het vlees in schijfjes. Werk af met speculaaskruimels.

Tip: Maak zelf speculaaspasta. Meng 50 gram zachte boter, 30 gram speculaas, 2 eetlepels kandijsiroop of vloeibare rietsuiker tot een homogene massa. De speculaaspasta kan je ook vervangen door pindakaas.

Ingrediënten

  • 400 gram, zonder ketting en gevliesd kalfshaas
  • 50 gram speculaaspasta
  • 1 deciliter olijfolie
  • peper en zout
  • 1 deciliter kalfsfond
  • 5 centiliter witte wijn
  • 6 salieblaadjes
  • 30 gram boter

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen