Geglaceerde schenkel met wortel en condiment van dadel en citroen

4
> 60 minuten
kalfsschenkel
*
sous vide
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Kleur de schenkel stevig aan in plantaardige olie, kruid met peper en zout en vacumeer met de fijngesneden wortel en ui. Gaar het geheel gedurende 12 uur in een warmwaterbad van 80ºC. Neem uit het vacuüm, portioneer en bereid een jus van het kookvocht en de parures. Reduceer de verkregen jus en glaceer er de schenkel mee bij het doorgeven.

Mix de dadels met de gekonfijte citroen en houd apart. Snijd de clementines uit en bewaar in het eigen sap. Verwarm een beetje van het sap met een scheutje blanke jus en gaar er de minipeentjes in. Snijd dunne plakjes van de paarse wortel en maak aan met peper, zout en olijfolie.

Serveer de verschillende garnituren harmonieus naast de geglaceerde schenkel.

Ingrediënten

  • 1 kilo kalfsschenkel
  • 400 gram wortel
  • 200 gram ui
  • 160 gram minipeentjes
  • 80 gram gedroogde dadels
  • 120 gram gekonfijte citroen
  • 1 kilo kalfsparures
  • 4 dunne plakjes gedroogde kruidkoek
  • 1 paarse wortel
  • 2 stuks clementine
  • 2 deciliter blank fond

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.