Zwezerik met cashewnoten en kool

4
0 - 30 minuten
kalfshartzwezerik
*
bakken
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Spoel de zwezeriken gedurende 1 nacht in koud water en blancheer vervolgens 4 minuten in gezouten water. Spoel direct koud, maak de zwezerik schoon en snijd in blokjes. Beboter ringen van 8 cm doorsnede, verdeel er de blokjes zwezerik over en houd apart. Maak de romanesco schoon en blancheer de roosjes. Haal de mooiste blaadjes van de spruitjes, blancheer deze en maak de spitskool schoon.

Rooster de cashewnoten, hak ze fijn, meng met het paneermeel en 100 gram roomboter. Rol dun uit tussen 2 vellen bakpapier en steek er rondjes uit van 8 cm doorsnede. Reduceer de blanke fond tot de helft met de rest van de boter, gaar er de spitskool in en voeg de fijngesneden gember en het citroensap toe. Bak de zwezerik in de ring aan beide kanten goudbruin, neem de ring weg, leg er een plakje van het notenmengsel op en laat zachtjes gratineren.

Dresseer de groenten langs de rand van het bord, leg er de zwezerik langs en sauceer met de kalfsjus.

 

Ingrediënten

  • 4 mootjes à 250 gram kalfshartzwezerik
  • 1 romanesco
  • 2 dikke spruiten
  • 1/3 spitskool
  • 50 gram verse gember
  • sap van 1/2 citroen
  • 4 deciliter blanke fond
  • 150 gram paneermeel
  • 150 gram cashewnoten
  • kalfsjus
  • 200 g boter

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.