Brand of the VanDrie Group
Wrijf de achtermuis in met peper en zout. Pel de ui en steek de kruidnagels erin. Giet de wijn in een pan en voeg de achtermuis, de ui met kruidnagels en 2 ansjovisfilets toe. Breng alles snel aan de kook, zet de warmtebron lager en laat de muis zachtjes 40 minuten met het deksel op de pan koken. Keer het vlees af en toe even. Haal de muis uit het vocht en laat deze afkoelen. Dek het vlees af of wikkel het in folie om uitdrogen te voorkomen.
Kook het vocht tot 2 deciliter in en zeef het daarna. Laat het blikje tonijn uitlekken en voeg dit samen met 1 eetlepel kappertjes en 1 ansjovisfilet bij het vocht. Pureer de saus met de staafmixer of in een keukenmachine. Laat de saus verder afkoelen en roer dan de mayonaise en de cayennepeper erdoor. Snijd het afgekoelde vlees in dunne plakken en verdeel deze over de borden. Giet de saus over het vlees. Garneer met de rest van de kappertjes, ansjovisfilets en partjes citroen. Strooi er een beetje paprikapoeder over.
Tip:
* Vervang 1 deciliter witte wijn door 1 deciliter marsala.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film