Rollade met groene pepersaus

4
> 60 minuten
rollade
*
stoven

Bereidingswijze

  1. Haal de rollade een uur voor bereiding uit de koelkast. Verhit ¾ van de boter en braad hierin de kalfsrollade rondom bruin als de boter bruin is en het schuim begint weg te trekken. Zet de warmtebron hoger, voeg de rest van de boter toe en bestrooi het vlees met peper en zout. Houd er rekening mee dat rollades meestal van tevoren al zijn gekruid en gezouten.

     

    Laat de rollade zachtjes gaar braden met het deksel schuin op de pan.

    Keer de rollade af en toe en bedruip deze. Prik niet in het vlees! De braadtijd is ± 55 minuten. (Grilleren aan draaispit ± 50 minuten; oven ± 55 minuten, heteluchtoven ± 50 minuten.). Laat de rollade vóór het aansnijden 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Maak intussen de saus. Laat de peperkorrels uitlekken.

     

    Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer dit tot een blanke roux. Giet er in gedeelten de bouillon bij. Breng de saus aan de kook en kook deze enkele minuten onder goed roeren door. Roer de room erdoor maar kook niet meer. Meng de groene peperkorrels erdoor.

     

    Serveer de rollade met de pepersaus, aardappelkroketjes en spinazie of venkel.

     

    Tips:

    * Vervang rollade door fricandeau.

    * Meng 1 theelepel mosterd en een scheutje cognac door de saus.

Ingrediënten

  • 1 kilo rollade
  • 100 gram boter
  • peper, zout <b>Voor de saus:</b>
  • 2 eetlepels groene peperkorrels (potje)
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 2 deciliter room
  • 3 deciliter bouillon
  • 2 deciliter room

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen