Brand of the VanDrie Group
Leg de zwezerik in een pan met zoveel water dat de zwezerik net onder staat. Breng het water langzaam aan de kook en kook de zwezerik zachtjes 5 minuten. Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en spoel het af onder de koude kraan of leg het in een kom met koud water. Dep de afgekoelde zwezerik droog met keukenpapier. Verwijder de vliesjes en de adertjes voorzichtig met een scherp mesje. Wikkel de zwezerik in een schone theedoek en zet hem op een koude plaats tussen twee houten plankjes met een gewicht erop zodat overtollig vocht verdwijnt.
Maak voor de cassoulet de lente-uitjes schoon en snijd ze in stukjes van 4 cm. Giet de maïskolfjes af. Pel het teentje knoflook en hak het fijn. Ontvel de paprika (gebruik eventueel een dunschiller), verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Verwarm de olijfolie, smoor hierin de lente-uitjes, knoflook en de paprikareepjes. Giet de flageolets af en schep ze samen met de maïskolfjes door het groentemengsel. Giet de kalfsfond erop en laat het zachtjes 10 minuten stoven. Meng peper, zout, paprikapoeder en kerriepoeder. Snijd de zwezerik in plakjes of stukjes van 1 cm dik. Bestrooi deze met het kruidenmengsel en wentel ze door de bloem. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de kalfszwezerik in 2 minuten aan beide kanten goudbruin. Schep de groentecassoulet op voorverwarmde borden. Verdeel de zwezerik erover en bestrooi het gerecht met hazelnoten.
Tips:
* Vervang de zwezerik door blokjes kalfshaas.
* Neem in plaats van maïskolfjes en flageolets, peultjes en haricots verts.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film