Kalfsvlees à la Lindström

4
> 60 minuten
kalfsblanquette
*
braden

Bereidingswijze

Verhit de boter en braad de kalfsblanquette in 10-12 minuten goudbruin. Schep het vlees uit de pan en houd het warm. Pel de uien en snipper ze. Fruit ze in het braadvet. Laat de rode bieten goed uitlekken en hak ze grof. Bij gekookte biet is de kooktijd, afhankelijk van de grootte van de biet, ca. 1 uur. Voeg ze met de marinade of het vocht en de kappertjes bij de uien. Roer de zure room of crème fraîche erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Leg het vlees in de saus en warm alles in 5-7 minuten goed door. Verdun de saus eventueel met een scheutje yoghurt of room. Verdeel de citroen of limoen in plakjes en gebruik ze als garnering. Serveer er aardappelpuree en vossenbessencompôte bij.

Tips:

  • Vervang kalfsblanquette door stukjes kalfshaas of kalfsschnitzel.
  • Voeg 1 theelepel mosterd toe aan de saus.

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsblanquette
  • 50 gram boter
  • 2 uien
  • 125 gram rode biet (pot) of vers gekookte biet
  • 3 eetlepels marinade of vocht van de bieten
  • 3 eetlepes kappertjes
  • 1/8 liter zure room of crème fraîche
  • peper, zout
  • 1 citroen of limoen

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen