Bouillon met garnalen en geitenkaascroutons

4
> 60 minuten
kalfsschenkel
*
koken

Bereidingswijze

Leg de schenkels in een pan met 1½ liter water met zout. Pel de ui en snijd deze in ringen. Voeg deze met peperkorrels en laurierblad bij het vocht. Breng het vlees aan de kook, schuim het af en laat het ca. 1½ uur garen. Neem het vlees daarna uit de pan en snijd het in dobbelsteentjes. Zeef de bouillon.

Schaaf tijdens het trekken van de bouillon de witte kool in zeer smalle reepjes. Smelt de boter in een ruime pan en roerbak de witte kool met de honing. Giet de bouillon erbij en warm goed door. Schep de garnalen en de dille erdoor.

Verwarm voor de geitenkaascroutons de grill voor. Rooster de sneetjes stokbrood aan beide kanten licht onder de grill. Beleg ze met de geitenkaas en laat ze roosteren tot de kaas iets begint te kleuren. Schep de soep in voorverwarmde soepkommen en leg in iedere kom een kaascrouton.

Tips:

  • Voeg kalfsgehaktballetjes in de bouillon.
  • Schep miniblokjes gekookte rode biet door de soep.

Ingrediënten

  • 1 kilo plakken kalfsschenkel
  • 2 theelepels zout
  • 1 ui
  • 5 peperkorrels
  • 1 laurierblad
  • 250 gram witte kool
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel honing
  • 200 gram gepelde garnalen
  • 1 eetlepel versgehakte dille of 1 theelepel gedroogde dille
  • 4 sneetjes stokbrood
  • 75 gram stevige geitenkaas

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.