Haas blokjes in whisky met kruidige sinaasappelsaus

4
> 60 minuten
kalfshaas, kalfsfond
**
bakken

Bereidingswijze

Snijd de haas in blokjes. Meng voor de marinade de whisky met jeneverbessen, kruidnagels, nootmuskaat, kaneel, olijfolie en zout. Boen de sinaasappels schoon onder stromend water en rasp ½ eetlepel van de schil. Voeg de sinaasappelrasp bij de marinade. Giet de marinade over de blokjes en laat ze hierin minimaal 1 uur marineren.

Pers intussen de sinaasappels. Dep de gemarineerde blokjes iets droog met keukenpapier. Zeef de marinade. Verhit de boter en bak hierin in 2-3 minuten de blokjes rondom lichtbruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Roer de bloem goed door het braadvocht en laat deze roux een halve minuut garen. Voeg onder goed roeren sinaasappelsap, kalfsfond, honing, 1 deciliter gezeefd marinadevocht, peper, zout en tabasco toe. Laat de saus op een lage stand in een open pan zachtjes 10 minuten inkoken totdat deze de gewenste dikte heeft. Roer de groene peperkorrels door de saus.

Verdeel de blokjes over de borden. Presenteer de saus erbij en garneer het gerecht met plakjes sinaasappel.

Tips:

  • Vervang haas door entrecôte.
  • Serveer de blokjes op een bedje van gesmoorde uienringen waaraan 1 eetlepel marmelade is toegevoegd.

Ingrediënten

  • 400 gram, zonder ketting en gevliesd kalfshaas
  • 1 deciliter whisky
  • 1 theelepel jeneverbessen
  • 3 kruidnagels
  • mespuntje nootmuskaat
  • mespuntje kaneel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel zout
  • 2 sinaasappels
  • 25 gram boter

Voor de saus

  • 20 gram bloem
  • 2 deciliter sinaasappelsap
  • 3 deciliter kalfsfond
  • 1 eetlepel honing
  • 1 deciliter gezeefd marinadevocht
  • peper
  • zout
  • enkele druppels tabasco
  • 1 eetlepel groene peperkorrels

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.