Courgettesalade met keftedes van gehakt

4
0 - 30 minuten
kalfsgehakt
*
frituren

Bereidingswijze

Schaaf de gewassen courgette in lange linten. Gebruik eventueel de kaasschaaf. Bak ze snel in 3 eetlepels hete olijfolie. Voeg de pijnboompitten toe en als deze beginnen te kleuren ook de rozijnen. Zet de warmtebron uit.

Meng citroensap en rode wijnazijn met 1 geperst teentje knoflook, 1 eetlepel fijngehakte muntblaadjes en peper en zout. Schep deze dressing door de salade en verdeel deze over de borden. Verdeel de in blokjes gesneden feta en de zwarte olijven erover. Pel de ui en rasp deze grof.

Meng de geraspte ui, het ei, het paneermeel, 1 geperst teentje knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel gemalen komijn en 1 eetlepel fijngehakte muntblaadjes door het gehakt. Voeg peper en zout naar smaak toe. Vorm met natte handen balletjes die ongeveer zo groot zijn als een walnoot. Plat ze een beetje af. Haal ze twee maal door de bloem. Verhit de olie in een ruime frituurpan op 180°C (witte damp).

Frituur de keftedes 4-5 minuten. Keer het gehakt een keer om zodat het rondom knapperig en bruin wordt. Laat het uitlekken in een vergiet dat bekleed is met keukenpapier. Serveer de keftedes op de salade.

Tip:

  • Voeg reepjes rode paprika aan de salade toe.

Ingrediënten

  • 400 gram kalfsgehakt
  • 2 kleine courgettes
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels blanke rozijnen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels fijngehakte muntblaadjes
  • zout en peper
  • 100 gram feta
  • 50 gram zwarte olijven
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • bloem
  • zonnebloemolie

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen