Borst met kruidenvulling

4
> 60 minuten
kalfsborst, kalfsgehakt
*
ovengebraad

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de borst aan de korte kant over de hele lengte tot op ca. 2 cm van de wand in, zodat een zakje ontstaat. Kruid de borst van binnen en van buiten met peper en zout. Pel de sjalotjes en snipper ze. Borstel de champignons en hak ze fijn. Fruit de sjalotjes met de gehakte champignons in een ½ eetlepel boter en laat ze iets afkoelen. Meng de eidooiers met de citroenschil, het broodkruim, de tuinkruiden en het ui-champignonmengsel door het gehakt. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Vul de borst met dit mengsel en druk de vulling goed aan. Steek een stuk rollade- of keukentouw door een stopnaald en naai de borst dicht. Vet de braadslee met de rest van de boter in en leg de gevulde kalfsborst erin. Dek het vlees af met aluminiumfolie. Schuif de braadslee in het midden van de oven en zet de oventemperatuur na 10 minuten op 150°C. Braad het vlees 1¼ uur op deze temperatuur. Verwijder de folie, giet de bouillon over het vlees en braad het vlees nog 15 minuten op 200°C. Zet de oven uit en laat het vlees 10 minuten rusten. Snijd de borst in plakken.

Serveer peterselie-aardappelen en worteltjes bij dit gerecht.

Tips:

  • Vervang champignons in de vulling door fijngesneden pruimedanten.
  • Voeg een scheutje whisky bij het braadvocht.

Ingrediënten

  • 1,2 kilo, zonder been kalfsborst
  • peper, zout
  • 4 sjalotjes
  • 100 gram champignons
  • 2 eidooiers
  • geraspte schil van ½ citroen
  • 75 gram broodkruim
  • 2 eetlepels versgehakte peterselie
  • 1 eetlepels versgehakte dragon
  • ½ eetlepel versgehakte dille
  • 250 gram kalfsgehakt
  • 75 gram boter
  • 4 deciliter bouillon

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.