Vlaamse kalfspot

4
30 - 60 minuten
kalfsborst
*
braden

Bereidingswijze

Snijd de borst in niet te kleine blokjes. Pel de uien en snipper deze. Verhit de olie en braad het vlees rondom aan. Voeg de uien toe en laat ze lichtbruin worden.

Verwarm de bouillon, giet deze erbij en voeg peper, zout, alle kruiden en de mosterd toe. Meng de wortel en de bleekselderij door het gerecht. Giet het bier erbij en stoof met het deksel op de pan 45 minuten.

Meng de bloem, de honing en de bruine suiker door de room, roer het mengsel door de stoofpot en bind de saus ermee op een lage warmtebron.

Serveer er gekookte aardappelen en witte bonen of snijbonen bij.

Tips:
*Probeer een ander soort bier.
*Gebruik siroop of 1 dikke plak kruidkoek in plaats van de honing en de suiker.

Ingrediënten

  • 750 gram kalfsborst
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 50 gram boter
  • 2 deciliter kalfsfond of bouillon
  • peper, zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel versgehakte tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 jeneverbessen
  • 1 theelepel bloem
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 wortel
  • 1/2 struikje bleekselderij
  • 1 flesje kriekenbier
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 deciliter room

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen