Finse reepjes met gerookte zalm

4
30 - 60 minuten
kalfsfricandeau
*
roerbakken

Bereidingswijze

Snijd de fricandeau in smalle reepjes. Pel de sjalotjes of de ui en snipper deze. Borstel de paddenstoelen en verdeel ze in reepjes of plakjes. Meng de boter met de bloem. Verhit de olie. Bak hierin de reepjes fricandeau in ca. 5 minuten rondom goudbruin. Schep ze uit de pan, laat ze iets uitlekken en houd ze warm.

Fruit de ui in de olie en bak de paddenstoelen even mee. Roer de wijn en de zure room erdoor en meng het boterbloemmengsel onder goed roeren door de saus. Verwarm het mengsel totdat de saus gebonden is. Voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd de zalmsnippers iets kleiner. Schep ze met de reepjes fricandeau en de kappertjes door de saus en warm alles goed door. Serveer het gerecht in diepe borden met een takje dille.

Tips:

  • Vervang de fricandeau door haas of schnitzel.
  • Voeg 50 gram blokjes gekookte biet bij de saus.

Ingrediënten

  • 300 gram kalfsfricandeau
  • 2 sjalotjes of 1 rode ui
  • 100 gram oesterzwammen of champignons
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 4 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 1 klein bekertje (125 mililiter) zure room
  • peper, zout
  • 150 gram gerookte zalmsnippers
  • 1 eetlepel kappertjes
  • enkele takjes dille

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.