Oostenrijkse schnitzelrolletjes

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzel, kalfsgehakt
*
braden

Bereidingswijze

Bestrooi de schnitzels met peper en zout en bestrijk ze met tomatenpuree. Meng het gehakt met peper, zout, ½ theelepel paprikapoeder en eventueel iets broodkruim of paneermeel. Verdeel het gehakt in 4 rolletjes en leg deze op de schnitzels. Rol ze op en bind de rolletjes dicht met een draadje. Pel de sjalotjes en snipper deze. Smelt de boter en fruit daarin de sjalotjes. Neem deze uit de pan en zet ze even terzijde. Leg de schnitzelrolletjes in de braadboter. Braad ze snel aan alle kanten bruin en neem ze uit de pan.

Strooi de bloem en de rest van de paprikapoeder in de boter en fruit dit goudgeel. Voeg de wijn, bouillon en de room toe en blijf goed roeren totdat de saus gebonden is. Voeg de sjalotjes en de schnitzelrolletjes eraan toe. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in minidobbelsteentjes. Roer de helft ervan door de saus.

Serveer het gerecht bestrooid met peterselie en de rest van de paprika. Presenteer er gekookte krieltjes en komkommersla bij.

Tips:
* Leg tussen de schnitzel en het gehaktrolletje een plakje rauwe ham.
* Voeg aspergepunten of champignons bij de saus.

Ingrediënten

  • 4 stuks dunne kalfsschnitzel
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 250 gram kalfsgehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • (broodkruim of paneermeel)
  • 3 sjalotjes
  • 100 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 deciliter witte wijn
  • 1 deciliter bouillon
  • 1 deciliter room
  • 1 eetlepel versgehakte peterselie
  • 1 kleine rode paprika
  • zout en versgemalen peper

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.

  • De website van Peter's Farm gebruikt cookies
  • Deze melding verbergen