Brand of the VanDrie Group
Borstel de champignons schoon en snijd ze in partjes. Snijd het ontbijtspek in kleine reepjes. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook fijn, meng het door het gehakt, breng op smaak met peper en zout en draai er kleine balletjes van.
Breng de bouillon aan de kook. Kook hierin de gehaktballetjes ca. 5 minuten en haal ze dan uit de bouillon. Voeg de poulet toe en gaar deze in ca. 80 minuten op een laag vuur. Voeg de laatste 15 minuten de champignons en de gehaktballetjes toe.
Bak de reepjes ontbijtspek in een droge pan uit tot ze krokant zijn. Verhit de roomsaus en schep het vlees, de gehaktballetjes en champignons uit de bouillon en doe ze in de saus. Voeg peterselie en zilveruitjes toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Serveer de blanquette in warme schaaltjes en strooi de reepjes ontbijtspek erover. Giet de bouillon door een doek en serveer deze erbij in een apart kommetje.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film