Oester met duxelles

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
bakken

Bereidingswijze

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Pel en snipper de sjalotjes, uien en knoflook fijn. Borstel de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes. Dep de oesters droog en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de boter in een grote pan, laat goed uitbruisen, leg dan de oesters erin en bak ze in ca. 4 minuten aan beide kanten bruin.

Haal de oesters uit de pan en laat ze op een warme plaats rusten. Voeg ui, sjalotjes en knoflook toe aan de braadboter en bak deze ca. 2 minuten. Voeg de champignons toe en gaar totdat alle vocht is verdwenen. Voeg paprikapoeder, madera, wijn en kalfsfond toe en laat deze duxelles iets inkoken. Breng het geheel op smaak met peper en zout en lepel het op warme borden. Snijd het vlees in plakjes en leg deze op de duxelles.

Lekker met groene asperges en bloemige aardappelen.

Ingrediënten

  • 4 stuks à 150 gram kalfsoester
  • 80 gram boter
  • 2 grote uien
  • 4 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • 4 eetlepels madera
  • 1 glas witte wijn
  • 1 deciliter kalfsfond
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.