Borst gevuld met mortadella, parmaham en provolone

4
> 60 minuten
kalfsborst
*
smoren

Bereidingswijze

Vermeng het gehakt met ei, witte wijn en peterselie en breng met zout en peper op smaak. Snijd de borst open, leg er achtereenvolgens de mortadella, parmaham en provolone kaas op. Verdeel er het gehaktmengsel over, leg de hardgekookte eieren in het midden, klap de borst dicht en naai hem dicht met slagerstouw of -garen.

Verwarm de olijfolie in een braadpan, bestrooi de borst met zout en peper en kleur deze snel in de olijfolie rondom en goudbruin. Leg een deksel op de pan en braad de borst onder regelmatig bedruipen ca. 1 uur op een lage warmtebron. Neem de borst uit de pan en houd hem warm. Giet het braadvocht door een fijne zeef en vermeng het met de tomatensaus. Snijd de borst in plakken van 1 cm dik en serveer er de tomatensaus bij.

Lekker met gestoofde rode paprika en pasta met olijfolie en basilicum.

Ingrediënten

  • 600 gram kalfsborst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram gehakt
  • 1/2 glas droge witte wijn
  • 1 ei
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 4 plakken mortadella
  • 4 plakken parmaham
  • 4 plakken provolone-kaas
  • 4 kleine hardgekookte eieren
  • 2 deciliter tomatensaus
  • zout en versgemalen peper
  • slagerstouw of -garen

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.