Brand of the VanDrie Group
Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de ribeye rondom mooi bruin. Neem de ribeye uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en bedek ze rondom met pesto en dunne plakjes parmaham. Bind het geheel op met keukentouw of wikkel het in aluminiumfolie en plaats het dan in een voorverwarmde oven van 85°C.
Laat het ca. 2 uur in de oven garen tot een kerntemperatuur is bereikt van 57°C. Neem de ribeye uit de oven, verwijder het keukentouw en houd het vlees warm. Voeg de room aan het braadvocht toe, kook het tot de helft in, zeef de saus en breng met zout en peper op smaak.
Snij het vlees in 4 plakken en serveer met lintnoedels en geroosterde tomaten met Italiaanse kruiden.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film