Gestoofd kalfsvlees met champignons

4
> 60 minuten
kalfspoulet
*
stoven

Bereidingswijze

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Verhit de boter en schroei het vlees op middelmatig vuur even dicht maar laat het niet bruinbakken. Ga met de knoflook langs de wanden van een sauspan voor de smaak. Leg de knoflook weg. Laat het vlees uitlekken en doe het in de sauspan. De champignons aan de achtergebleven boter toevoegen en zachtjes bakken. Verdeel ze dan over het vlees.

Voeg het paprikapoeder, de champignonssoep, de bouillon en peper en zout naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook, doe er een deksel op, zet de pit laag en laat ongeveer 1½ uur sudderen. Maak de maïzena aan met wat water en roer dit door het vleesmengsel totdat de gewenste dikte wordt bereikt. Besprenkel met peterselietoefjes.

Lekker met aardappelkroketten of peterselie aardappelen en groene erwten.

Ingrediënten

  • 500 gram kalfspoulet
  • 50 gram boter
  • 1 klein teentje knoflook
  • 100 gram champignons
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 blik champignonsoep
  • 4 deciliter bouillon
  • zout en peper uit de molen
  • takjes peterselie
  • 2 theelepels maïzena

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.