Provençaalse kalfsvleesreepjes

4
0 - 30 minuten
kalfsvleesreepjes
*
roerbakken

Bereidingswijze

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Bebloem de reepjes (doe de reepjes in een zakje, voeg de bloem toe, knoop het zakje dicht en schudden). Verwarm een wok, voeg de olijfolie toe en fruit de in ringetjes gesneden lente-uitjes. Voeg de reepjes toe en bak ze rondom bruin op middelmatig vuur.

Dan de klein-gesneden champignons toevoegen, de in stukjes gesneden tomaten en de Provençaalse kruiden toevoegen (Indien u de kruiden niet op oliebasis kunt verkrijgen, kunt u ook droge kruiden toevoegen. Week de kruiden dan even in olijfolie). Roerbak totdat alles warm is en dien meteen op.

Lekker met verse tagliatelli.

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsvleesreepjes
  • 1 doosje champignons
  • olijfolie
  • 1 bosje met 6 lente-uitjes
  • 1 - 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 2 pommodori tomaten (of pruimtomaten) in stukjes gesneden
  • tarwebloem
  • eventueel wat zout en versgemalen peper naar smaak

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.