Fricandeau met groenten uit de braadzak

4
> 60 minuten
kalfsfricandeau
*
ovengebraad

Bereidingswijze

De gesneden ui en wortel en knoflookteentjes in de braadzak leggen en bestrooien met zout en peper. De fricandeau inwrijven met zout, peper en pesto, op de groenten in de braadzak leggen en bedekken met de overige kruiden. De braadzak met binder dichtbinden, in een ovenschaal leggen en met een vork twee gaatjes in de braadzak prikken.

De schaal in een voorverwarmde oven van 225°C plaatsen en de fricandeau in ca. 45 minuten garen (de fricandeau moet nog nèt rosé zijn). De fricandeau uit de braadzak nemen, afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten laten “rusten”. Snijd de fricandeau met een scherp, niet gekarteld mes in niet te dikke plakken en serveer deze op de groenten en het braadvocht uit de braadzak.

Lekker met in de oven geroosterde aardappels met rozemarijn.

Ingrediënten

  • 800 gram kalfsfricandeau
  • 1 middelgrote ui, in repen van 4 cm gesneden
  • 1 middelgrote winterwortel, in repen van 4 cm gesneden
  • 4 teentjes knoflook, in de schil
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 12 witte peperkorrels, gekneusd
  • 2 eetlepels pesto
  • zout en versgemalen peper
  • braadzak

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.