Kalfsvleesreepjes

4
0 - 30 minuten
kalfsvleesreepjes
*
roerbakken

Bereidingswijze

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Bak het vlees kort in een anti aanbakpan op middelmatig vuur aanbraden. Daarbij het vlees regelmatig omkeren. De pan moet zo groot zijn dat de reepjes niet over elkaar heen liggen anders is het beter het in 2 keer te braden. Het vlees uit de pan nemen zodra het lichtgebruind is en warm houden (b.v. in aluminiumfolie).

In het braadvocht de fijngehakte uien fruiten. Voeg de witte wijn toe en laat het inkoken. Meng de (slag)room erdoor en crèmig laten inkoken. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Het vlees erdoor heen roeren en kort laten doorwarmen. Dan garneren met peterselie en direct serveren.

Lekker met een frisse salade of fijne groenten en gebakken aardappels of puree.

Ingrediënten

  • 750 gram (achtervlees) kalfsvleesreepjes
  • 60 gram boter
  • 2 uien
  • 0,3 liter witte wijn
  • 0,125 liter room
  • sap van een ½ citroen
  • peterselie voor garnering

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.