Spies met ketjapsaus

4
> 60 minuten
kalfs dikke lende
*
BBQ-en

Bereidingswijze

Vermeng de ketjap met de knoflook, suiker, sambal oelek en gemalen komijn. Marineer hierin de blokjes vlees ca. 8 uur en steek daarna 3 à 4 gemarineerde blokjes aan elk satéstokje.

Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk deze met olie en leg er de stokjes op. Gril ze in ca. 5 minuten om en om goudbruin en nèt gaar van binnen. Giet de resterende marinade door een fijne zeef, breng het snel aan de kook, breng met zout en peper op smaak en besprenkel hiermee de stokjes saté.

Lekker met gebakken rijst, atjar, kroepoek en seroendeng.

Ingrediënten

  • 500 gram (in blokjes) kalfs dikke lende
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1,5 deciliter ketjap benteng manis
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel Javaanse- of bruine suiker
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • zout en peper uit de molen
  • 12 satéstokjes, in water gelegd

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.