Kalfsvleesreepjes met kerriesaus

4
0 - 30 minuten
kalfsvleesreepjes
*
bakken

Bereidingswijze

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de kalfsvleesreepjes om en om mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem het vlees uit de pan, bestrooi het met zout en versgemalen peper en houd ze warm. Fruit de ui, appel en knoflook in de overgebleven braadboter zonder te kleuren.

Voeg vervolgens de kerriepoeder, rozijnen en tomaat toe en fruit dit even mee. Voeg de vleesbouillon en room toe en kook het geheel zachtjes tot 2/3 in. Breng de saus met zout en peper op smaak en verwarm het vlees nog even in de saus.

Lekker met witte rijst en gebakken ananas.

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsvleesreepjes
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder of garam masala
  • 1/2 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 appel (goudreinet), geschild en in blokjes gesneden
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 1 ontvelde vleestomaat, in grove stukken gesneden
  • 1 eetlepel gewelde rozijnen
  • 2 deciliter vleesbouillon
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • zout en peper uit de molen

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.