Riblappen met champignons en spekjes

4
> 60 minuten
kalfsriblap
*
smoren

Bereidingswijze

Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Verwarm de helft van de boter in een braadpan en kleur hierin het vlees. Neem het vlees uit de pan, bestrooi het met zout en peper en houd het warm. Fruit in de overgebleven braadboter de tijm en de knoflook zonder te kleuren. Blus af met witte wijn, voeg het vlees en het laurierblad toe en stoof het geheel 60 minuten onder gesloten deksel.

Verwarm de resterende boter in een pan met antiaanbaklaag. Fruit hierin de sjalotten, champignons en spekreepjes en voeg deze aan het vlees toe. Vermeng alles goed met elkaar en stoof het geheel nog ca. 15 minuten onder gesloten deksel zachtjes verder gaar. Vervolgens de koksroom toevoegen en nog zo’n 15 minuten laten pruttelen. Verwijder het laurierblad en de tijm en breng met zout en peper op smaak.

Lekker met röstirondjes en een witlofsalade.

Ingrediënten

  • 500 gram in blokjes gesneden kalfsriblap
  • 1 eetlepel boter
  • 1 sjalot
  • 1 doosje champignons, in kwarten gesneden
  • 250 gram spekreepjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • koksroom
  • 2 deciliter witte wijn
  • zout en peper uit de molen

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.