Lenterisotto met kalfshaas

4
> 60 minuten
kalfshaas
*
bakken ovengebraad
637
Chantal Recepten

Bereidingswijze

Bak de kalfshaas aan alle kanten kort aan. Leg ‘m daarna in een ovenschaal en zet in een voorverwarmde oven voor ca 30-40 minuten totdat deze een kerntemperatuur bereikt van 50˚C. Start met het kort koken van de doperwten, giet deze af en laat dit even staan.

Ga direct verder met het oplossen van het bouillonblokje in kokend water. Snipper de ui, snijd de wortel in kleine stukjes en hak de teen knoflook fijn. Mik dan de ui samen met de knoflook in een pan en fruit dit aan. Mik na drie minuten de risottorijst erbij en bak alles tezamen voor een minuut of 2-3. Giet er dan een beetje bouillon bij en blijf roeren. Herhaal deze stap wanneer het vocht bijna verdwenen is. Mik na ca. 15 minuten de fijngehakte wortelblokjes erbij. Voeg nog wat bouillon bij de risotto en voeg dan de kort gekookte doperwten erbij. Doe 3/4de van de Parmezaanse kaas bij de risotto en blijf vooral roeren. Wanneer het te dik wordt, voeg je het laatste beetje bouillon toe. Voeg tot slot nog een klein beetje Parmezaanse kaas toe (het andere beetje bewaar je om uiteindelijk over de maaltijd heen te strooien).

Ondertussen is het vlees klaar, dat haal je uit de oven en laat je rusten. Roer nog een laatste keer door de risotto, schep op een bord en garneer eventueel met wat basilicum. Snijd het vlees in mooie plakken, leg op de risotto en strooi hier optioneel de laatste Parmezaanse kaas over.

Enjoy!

Ingrediënten:

  • 70 gr risottorijst
  • 180 gr kalfshaas
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 150 gr wortel
  • 100 gr doperwtjes
  • 75 gr ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 groentenbouillonblokje (op 400 ml water)
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Voedingswaarden

69
13
59

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.