Kalfstartaar met gepocheerd ei en zachte roomjus

4
0 - 30 minuten
kalfsmuis
*
vers bereid
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Snijd een fijne tartaar van het kalfsvlees, snipper de sjalot zeer fijn en voeg toe aan de tartaar. Maak de tartaar aan met de eidooier, olijfolie, peper en zout en vul er een stekertje mee.

Breng voor de jus de kalfsbouillon, het paddestoelensap en de room aan de kook. Monteer met de klontjes boter en breng op smaak.

Garneer de tartaar met de garnituren en lepel er de schuimige jus omheen.

 

Voor de tartaar:

  • 1 stuk kalfsmuis
  • sjalotjes
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • eidooier

Voor de roomjus:

  • 3 dl kalfsbouillon
  • 1 dl paddestoelsap
  • 1,5 dl room
  • 30 g boter
  • peper
  • zout

Voor de garnituur:

  • gepocheerd ei
  • krokant van rijstpapier
  • gebrande zilveruitjes
  • komkommerstaafjes

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.