Kalfsentrecote Asian Style

4
> 60 minuten
kalfsentrecote
**
bakken
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Maak de entrecote schoon, maar laat een klein vetrandje op het vlees zitten. Portioneer op 200 gram. Rooster de noten en maak een caramel van het water en suiker. Giet op de gebrande noten, laat uitharden en draai fijn. Breng voor de teriyaki de sojasaus, mirin, water en suiker aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken en voeg de dashi, gember en knoflook toe. Laat 1 uur infuseren. Bind de saus met aardappelzetmeel. Laat afkoelen en reserveer 2 dagen koel.

Gaar de entrecote en serveer met de overige componenten. 

Ingrediënten:

  • 1 stuk kalfsentrecote
  • sesamdressing
  • gefrituurde ui
  • gesneden bosui
  • gefrituurde knoflook

Voor de hazelnootcrunch:

  • 200 g hazelnoot
  • 500 g suiker
  • 150 g water

Voor de teriyaki:

  • 600 ml sojasaus
  • 400 ml mirin
  • 240 ml water
  • 200 g suiker
  • 100 ml dashi
  • 3 el gehakte gember
  • 1 el gehakte knoflook
  • 4 el aardappelzetmeel

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.