Gegrilde kalfslever met groentebuideltje en appel- en perenchutney

4
30 - 60 minuten
kalfslever
*
bakken
581

Bereidingswijze

Meng voor de chutney de appels, peren, citroenschil en -sap, gember, ui, chilipeper, suiker, azijn, mosterdzaad, ras el hanout, laurierblad en een beetje zout in een pan. Breng aan de kook, af en toe roerend. Laat ongeveer 40 minuten zachtjes koken, af en toe roeren om aanbranden te voorkomen. Verwijder het laurierblad en breng de chutney op smaak met zout en peper. Breng opnieuw aan de kook, vul in uitgekookte potten en sluit onmiddellijk af. De chutney is enkele maanden houdbaar in een donkere, luchtdichte verpakking.

Haal de kalfslever op tijd uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.

Meng de voorbereide groenten met de feta, tijm, knoflook en olijfolie in een kom. Breng naar wens op smaak met peper en zout. Schep telkens 5 eetlepels van het mengsel op een stuk aluminiumfolie. Sluit de folie over de vulling. Grill de groentebuideltjes ongeveer 20 minuten op de voorbereide grill boven direct vuur.  

Grill de kalfslever 2 minuten aan elke kant op direct vuur. De kerntemperatuur moet 58-60 °C zijn. Haal vervolgens van de grill en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de groentebuideltjes en een beetje chutney. Serveer met extra chutney.

Tip: Je kunt de groenten variëren op basis van je voorkeuren en het seizoen. Hardere groenten zoals wortelen of rode bieten moeten altijd zo klein mogelijk worden gesneden, zodat ze tegelijk met de zachtere groenten gaar worden.

Ingrediënten

  • 4 stukken (elk ongeveer 100 g) kalfslever
  • 500 g appels. geschild en in blokjes gesneden
  • 500 g peren. geschild en in blokjes gesneden
  • 1 biologische citroen. sap en schil
  • 4 cm gemberwortel. geraspt
  • 1 ui. gesnipperd
  • 1 rode chilipeper. gehakt
  • 100 g bruine suiker
  • 250 ml witte balsamicoazijn
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 el ras el hanout
  • 1 laurierblad
  • Zout naar smaak
  • 250 g champignons. in vieren gesneden
  • 2 courgettes. in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika. in blokjes gesneden
  • 1 aubergine. in blokjes gesneden
  • 8 kerstomaatjes
  • 200 g feta, verkruimeld
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 3 el olijfolie
  • Peper

Voedingswaarden

69
19
30

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.