Kalfskotelet met pommes duchesse en koningsoesterzwammen in roomsaus

4
30 - 60 minuten
kalfskoteletten
*
bakken
664

Bereidingswijze

Haal de kalfskoteletten minimaal 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de pommes duchesse volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze knapperig zijn.

Verhit ondertussen de boter en fruit de sjalotten en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de koningsoesterzwammen toe en bak 3 minuten aan. Voeg de room en 100 ml kalfsfond toe. Roer de marjolein erdoor. Houd wat peterselie apart om te garneren, roer de rest van de peterselie bij de paddenstoelen en breng alles op smaak met peper. Breng aan de kook, doe het deksel erop en laat de paddenstoelenragout ongeveer 3 minuten sudderen. Meng de maïzena met de overgebleven kalfsfond en gebruik dit om de ragout mee in te dikken. Breng vervolgens op smaak en houd warm.

Verhit een voldoende grote pan, smelt er de geklaarde boter in en bak de kalfskoteletten aan beide kanten in ongeveer 3 minuten goudbruin. De kerntemperatuur moet 56-62°C zijn. Bestrooi vervolgens met peper en breng op smaak met zout. 

Serveer de kalfskoteletten met paddenstoelenragout en pommes duchesse op borden en bestrooi met wat gehakte peterselie.

Ingrediënten:

  • 4 stuks (elk ongeveer 150 g) kalfskoteletten
  • 600 g diepgevroren pommes duchesse
  • 3 sjalotten, gehakt
  • 1 teentje knoflook. gehakt
  • 2 el boter
  • 500 g koningsoesterzwammen, in hapklare stukken
  • 200 ml room
  • 150 ml kalfsfond
  • 1 tl gedr. marjolein
  • 1 bosje platte peterselie, gehakt
  • Zwarte peper
  • 2 el geklaarde boter
  • 1 tl maïzena
  • Zout naar smaak

Voedingswaarden

30
40
47

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.