Krokante kalfsleverschnitzel met portwijnsaus en pastinaakpuree

4
30 - 60 minuten
kalfslever
*
bakken
733

Bereidingswijze

Haal de kalfslever minimaal 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur kan komen.

Verhit 2 eetlepels boter in een pan en fruit de sjalotten daarin tot ze glazig zijn. Giet geleidelijk eerst de rode wijn erbij, dan de port, en laat telkens inkoken tot er nog maar ongeveer 4 eetlepels vloeistof over is. Voeg dan de balsamicoazijn, donkere sojasaus en kalfsfond toe. Breng op smaak met peper en breng aan de kook. Meng de maïzena met het sinaasappelsap en gebruik dit om de saus in te dikken. Breng op smaak met zout en suiker, roer de resterende boter erdoor en houd de saus warm.

Kook terwijl de saus inkookt, de pastinaken in licht gezouten water tot ze zacht zijn. Verwarm de room. Giet de pastinaken af, doe ze vervolgens terug in de pan en pureer met de room. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Eveneens warm houden.

Dep de plakjes kalfslever droog, kruid ze licht met peper en wentel ze eerst door de bloem, daarbij overtollige bloem afkloppen. Haal ze vervolgens door de losgeklopte eieren en wentel ze ten slotte door het pankomeel. Druk het paneermeel lichtjes aan.

Verhit voldoende geklaarde boter in twee pannen en bak hierin drijvend de plakjes lever in 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Haal eruit en laat kort uitlekken op keukenpapier. Schik de pastinaakpuree op borden, leg de lever erop en serveer alles met een beetje portsaus. Serveer met de overgebleven portsaus.

Ingrediënten:

  • 4 plakjes (elk ongeveer 100 g) kalfslever
  • 3 el geklaarde boter
  • 2 sjalotten, gehakt
  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml portwijn
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el donkere sojasaus
  • 200 ml kalfsfond
  • Suiker naar smaak
  • 1 tl maïzena
  • 40 ml sinaasappelsap
  • Zwarte peper
  • Zout naar smaak
  • 600 g pastinaken. in plakjes gesneden
  • 200 ml room
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 4 el tarwebloem
  • 3 eieren (maat L). geklopt
  • 100 g pankomeel

Overige:

  • Geklaarde boter om in te bakken

Voedingswaarden

56
39
30

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.