Kalfszwezerik / shii take / peper beurre blanc

4
30 - 60 minuten
zwezerik
***
bakken koken
Culinaire Saisonnier

Bereidingswijze

Spoel de zwezeriken in gezouten water, breng de bouillon aan de kook en leg de zwezeriken in de bouillon. Laat een paar minuten goed doorkoken en zet het vuur uit. Laat afkoelen in het vocht. Ontvlies de zwezerik. Maak een gel van alle ingrediënten.

Bak de peperkorrels goed aan in een pan, blus met cognac en de witte wijn en reduceer. Voeg de kalfsjus en de room toe, laat zachtjes koken en monteer met de boter en breng op smaak. Snijd mooie stukken van de zwezerik, bestrooi met peper en zout en bloem licht. Bak ze mooi krokant en arroseer met wat boter. Bak de shii-take en voeg op het laatst de sjalot en bieslook toe.

Dresseer harmonieus op bord.

Ingrediënten:

  • Tahoon Cress

Voor de zwezerik:

  • 2 st zwezerik
  • groentebouillon

Voor de gel van madeira:

  • 7 dl madeira
  • 2 dl port
  • 150 g suiker
  • 50 g sushi-azijn
  • 1 g agar

Voor de shii-take:

  • 150 g shii-take
  • 1 sjalot
  • 20 g bieslook

Voor de peper beurre blanc:

  • 10 g gedroogde peperkorrels
  • 10 g groene peperkorrels
  • cognac
  • witte wijn
  • 100 g kalfsjus
  • 150 g room
  • 30 g koude blokjes boter

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.