Brand of the VanDrie Group
Vermeng de Chinese rode kruidenmix met 0,5 deciliter kalfsbouillon. Bestrijk hiermee de lende rondom en laat het geheel 4 uur afgedekt in de koelkast marineren. Kook de fijngehakte gele paprika's gaar in de resterende kalfsbouillon, pureer het mengsel met de staafmixer, wrijf het door een zeef, voeg de room toe, kook het zachtjes in tot gewenste dikte en breng met zout en peper op smaak.
Verwarm de olie in een braadpan, kleur de lende, de rode paprika's en knoflook hierin rondom en goudbruin en breng met zout en peper op smaak. Gaar vervolgens het geheel onder regelmatig bedruipen met het braadvocht ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 150°C tot het vlees een kerntemperatuur van 55°C heeft bereikt en nog nèt rosé van binnen is.
Neem de lende uit de oven, wikkel deze in aluminiumfolie en laat het 10 minuten (eventueel op een warme plaats) “rusten”. Vermeng de braadjus met de gele paprikasaus. Snijd de lende met een scherp mes in plakken van 1 centimeter dik en serveer deze met de knoflook, stukken rode paprika en gele paprikasaus.
Lekker met gebakken rijst of mie.
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film