Kalfslever met rode bietjes, appel en steranijs

4
0 - 30 minuten
kalfslever
*
bakken

Bereidingswijze

Snij de rode bietjes in plakken van ca 0,5 cm dik en gril deze. Breng op smaak. Snij de appels in kwarten en die weer in 2en en schil bij tot halve maantjes.

Bak de appels in boter voor ca 2 minuten, doe de honing en het citroensap erbij en schud goed om.

Bak door tot de appels een plakkerig laagje honing hebben.

Snij de little gems in kwarten en helften en bak kort in wat olie en blus af met wat citroensap, breng op smaak. Bak de lever op middelhoog vuur om en om in ca 4-5 minuten rosé en breng op smaak met peper en zout.

Leg de bietjes dakpansgewijs op de borden, verdeel de little gem erover en leg de lever erop. Lepel de saus erover en geniet van een klassieker in een nieuw jasje.

Eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • 4 plakken (van ca 180 gr, 1,5-2cm dik) kalfslever
  • 4 gekookte rode bietjes
  • 2 Elstar appels
  • 1 eetlepel honing
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 citroen sap
  • 2 dl jus met 3 steranijsjes getrokken
  • 2 stronkjes little gem sla
  • olie
  • boter
  • peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.