Kalfslonghaas met linzen

4
0 - 30 minuten
kalfslonghaas
*
braden

Bereidingswijze

Laat de longhaas op kamertemperatuur komen en braad op middelhoog vuur in boter goudbruin om en om in ca 2-4 minuten, laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

 

Fruit de sjalotjes kort aan in de pan van het vlees en blus af met de rode wijn en de balsamico. Kook in en voeg de fond toe en vleessappen uit het folie van het rustende vlees, laat nog even inkoken tot ca 1 dl. Doe door een zeef en breng op smaak en bind eventueel licht af.

 

Stoof de prei in de room en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Bak de wortel, selderij, ui, knoflook en champignons in boter een paar minuten aan, voeg de linzen toe als de wortelblokjes beetgaar zijn en de bouillon of fond en roer door. Kook kort tot de massa warm is en op smaak brengen.

 

Bak de aardappelblokjes in wat olie en boter goudbruin, voeg rozemarijn toe en breng op smaak.

Maak de borden op met de lomghaasgesneden op de linzen en prei met de aardappeltjes eromheen en als finishing touch die heerlijke jus.

 

Bon apetit!

Ingrediënten:

  • 800 gram kalfslonghaas
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 1 dl rode wijn
  • 0,5 dl aceto balsamico
  • 2 dl kalfsfond

Overige:

  • 300 gram vastkokende aardappels in kleine blokjes
  • 1 theelepel gehakte rozemarijn
  • 200 gram prei gewassen en fijngesneden
  • sap van een citroen
  • 1 dl room
  • 300 gram gekookte hele Franse groene linzen (Puy)
  • 200 gram wortel-knolselderij en rode ui blokjes
  • 100 gram champignons gesneden
  • scheut bouillon of fond
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • olie
  • boter
  • peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.