Paassalade met gebakken kalfsreepjes

4
> 60 minuten
kalfsreepjes
*
bakken

Bereidingswijze

Marineer de reepjes in een afgedekte kom met de mosterd, tijm, peper en een eetlepel olijfolie voor 2 uur. Marineer de courgette en komkommer in de azijn voor 2 uur. Snij de paprika’s ook in reepjes.

Meng de piccalilly met de mayonaise en slap af met wat azijn van de komkommer/courgette.

Snij de ijsbergsla in tweeën en haal er voorzichtig 4 bladen heel (als kommen) uit. Snij een kwart fijn. 

Meng de uitgelekte courgette/komkommer met de sla, paprika en asperges en verdeel over de kommen ijsbergsla. Bak de reepjes in een hete koekenpan ca 3-5 minuten tot ze lekker bruin zijn en breng op smaak met wat zout.

Verdeel over de salades en garneer met de ei plakjes en piccalillysaus.

Vrolijk Pasen!

Ingrediënten:

  • 400 gram kalfsreepjes
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • ½ eetlepel thijmblaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Salade:

  • witte en/of groene asperges, geblancheerd
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 gekookte eieren in plakjes
  • ½ rode paprika
  • ½ oranje paprika
  • ½ gele paprika
  • ½ komkommer in dunne reepjes gesneden
  • ½ courgette in dunne reepjes gesneden
  • 3 dl witte wijnazijn of sushi azijn
  • 100 gram piccalilly
  • 100 gram (Japanse) mayonaise
  • peper en zout

Meer over Peter's Farm?

Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?

Uitgelicht

Bekijk hierboven onze film

Beleef zelf hoeveel ruimte en rust er is op een Peter's Farm.