Brand of the VanDrie Group
Meng het gehakt met het ei, panko, ui/knoflook, kaugurk, erriepoeder en ketjap en wat peper en zout. Goed door kneden en tot ballen vormen. Laat in een braadpan een flinke klont boter uitbruisen en braad de ballen rondom op middelhoog vuur mooi goudbruin, blus af met een scheut witte wijn, kook kort in en voeg 2 dl bouillon toe. Laat de ballen zonder deksel in ca 10-15 minuten garen.
Kook het vocht in tot een jus en breng op smaak met grove mosterd. Stoof de snijbonen in 50 gram boter zachtjes beetgaar. Kook de aardappelen gaar en stamp tot puree met 50 gram boter, voeg de rucola, tomaat, pinboompitjes en de snijbonen toe en roer goed door, roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Lekkere hap stamppot op het bord, kuiltje jus en een malse kalfsgehaktbal af gemaakt met wat vers geraspte nootmuskaat en selderijblad.
Winters genieten op een zomerse avond!
Tip: kijk ook even bij onze veel gestelde vragen. Misschien helpen we daarmee al een eind op weg?
Bekijk hierboven onze film